Når det gælder bolig og indretning, er der mange udfordringer og ting at tage stilling til. Der er så mange muligheder og trends, man kan følge, at man hurtigt kan få skabt et lidt rodet hjem med en masse ting. At holde hjemmet rent og pænt hele tiden er for mange en stor udfordring.

Det behøver dog ikke tage meget mere end bare 5 minutter om dagen, hvor du gør nogle små ting for at sikre, at tingene er på plads og ser godt ud.

Selv små ting kan gøre en stor forskel, både for dig selv og for dem, der kommer og besøger dig i dit hjem. Vi har samlet nogle simple tips, som alle kan følge, og som vil gøre underværker for organiseringen i dit hjem. Der er flere tips om boligen på 4living.dk.

Hold det pænt og simpelt

Det er ikke uden grund, at minimalisme er blevet så populært inden for boligindretning i de seneste år. Hvis man ikke overgør eller overpynter tingene, får man nemlig mere rum at ånde i og en bedre følelse, når man opholder sig i hjemmet.

Eksempelvis bør du ikke bruge mere end tre dekorative puder oven på dit sengetæppe eller din sofa. På badeværelset er det en god idé, hvis man ikke hænger mere end to håndklæder op på samme tid.

Og når du indretter dine sofaborde og vindueskarme, er det en god idé ikke at fylde op med pyntegenstande, planter og andre ting. I stedet bør du efterlade lidt tom plads, som giver en større og renere rumfornemmelse. På den måde kan selv små, minimalistiske ændringer gøre en stor forskel for opfattelsen af dit hjem.

Ryd lidt op hver dag

Oprydning bør gøres hen ad vejen. Hvis man kun rydder op en gang imellem, bliver opgaven stor og uoverskuelig, hvilket gør, at der går endnu længere tid, før man får gjort det næste gang. Inden du går i seng, kan du med fordel gå dit hjem igennem og lægge de ting på plads, der ligger og flyder.

Når det kommer til tøj, er det en god regel at lave, at det enten skal hænges op, foldes sammen eller smides til vask. Desuden er det en god idé at lave fast pladser til nøgler, punge og tasker. Det sikrer både, at de ikke ligger og flyder, og at du altid kan finde dem, når du har brug for dem.